A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Полтавський фаховий коледж підприємництва і ресторанного бізнесу
(Полтавський комерційний технікум)

Циклові комісії технології і організації ресторанного господарства та технологічних дисциплін

Гостинність є одним із фундаментальних понять людської цивілізації, яка в наш час забезпечується такими видами економічної діяльності, як готельне і ресторанне господарство. Протягом віків воно пройшло складний шлях від місць для нічного відпочинку подорожуючих та організації їх харчування до створення потужних мереж готелів і  ресторанів.

Ресторанне господарство створює умови для досягнення суспільних цілей розвитку туризму. У ресторанах зустрічаються та знайомляться люди з різних країн, тут створюється сприятливе оточення для взаєморозуміння, корисних, ділових контактів, розвитку громадського та культурного життя.

За останні роки в Україні набув широкого розвитку ресторанний бізнес. Зростає кількість приватних барів, кафе, ресторанів, інших підприємств харчування, готелів, а це потребує підготовки фахівців із спеціальностей “Харчові технології” та “Готельно – ресторанна справа”.

Діяльність викладачів циклових комісій технологічних дисциплін та технології і організації ресторанного господарства спрямована на створення такої системи формування знань, умінь і навичок, щоб студент прагнув до активної пізнавальної діяльності, яка проявляється у самостійному пошуку засобів і способів не лише оволодіння професійними навичками, а й в умінні самостійно вирішувати всі виробничі завдання.

На сьогоднішній день сформувався творчий колектив висококваліфікованих викладачів, які постійно працюють над впровадженням методів активного навчання, систематично проводять аналіз змісту навчальних програм та вносять до них зміни, реалізовують міждисциплінарні зв’язки.

Велика увага викладачів надається індивідуальній роботі зі студентами, зокрема вивченню та запровадженню досвіду роботи з обдарованою молоддю, що носить науково-пошуковий, дослідницький характер, а також розробляють та впроваджують різноманітні методи самостійної навчальної діяльності студентів.

Викладацький колектив проводить цілеспрямовану підготовку по оволодінню професією, розвиває свідоме ставлення до майбутньої діяльності, виховує любов до обраного фаху, прагнення до самовдосконалення.

Основними завданнями роботи циклових комісій є:
- підвищувати професійний рівень викладачів шляхом застосування новітніх педагогічних технологій;
- впровадження в навчальний процес новітніх технологій навчання;
- розвивати здібності та зацікавленість студентів у вивченні дисциплін професійного циклу; сприяти розвитку творчої активності студентів;
- вдосконалювати систему самостійної підготовки студентів.

Склад циклових комісій технологічних дисциплін та технології і організації ресторанного господарства, які забезпечують підготовку освітньо-професійного напрямку:

КУКУЄВА Олена Миколаївна – голова циклової комісії технологічних дисциплін, викладач, спеціаліст вищої категорії;

ПАРШИНА Олена Петрівна – голова циклової комісії технологічних дисциплін, викладач, спеціаліст вищої категорії;

ЖИТКОВСЬКА Вікторія Вікторівна – викладач, спеціаліст другої категорії;

ЛИТВИНЕНКО Олена Сергіївна –  викладач категорії “спеціаліст”;

КОВАЛЕНКО Інна Олександрівна – викладач категорії “спеціаліст”;

РУБАН Катерина Валеріївна – викладач категорії “спеціаліст”;

ПЕТРОВА Оксана Петрівна –  майстер виробничого навчання.

“Харчові технології” та “Готельно – ресторанна справа”.

Матеріально-технічне забезпечення навчального процесу студентів спеціальностей  “Харчові технології” та “Готельно – ресторанна справа”:

кабінет “Навчальний бар”

кабінет “Бенкетна зала”

кабінет “Організації виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, основ підприємницької та управлінської діяльності”

кабінет “Технології приготування їжі”

Для формування творчої активності майбутнього молодшого фахового бакалавра, розвитку його професійно-пізнавальних інтересів, здібностей, вміння працювати в колективі має велике значення використання різних форм і методів навчання та виховання.

Наші випускники – це працівники харчових підприємств різної потужності та різних форм власності, керівники виробничих підрозділів, професіонали у сфері маркетингу, ефективної господарської діяльності, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, це професіонали з контролю за якістю харчових продуктів.

 

 

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено