Гурткова робота
Гурткова робота – один з напрямів формування фахових компетентностей здобувачів освіти. Важливою складовою освітньо-виховного процесу в коледжі є гурткова робота, яка створює умови, в яких здобувачі освіти не лише опановують майбутню професію, а й поглиблюють свої знання з дисциплін, розширюють світогляд.
В коледжі діють наступні гуртки:
«Економіст». Керівник гуртка ‒ Єрфорт І.Ю.
Метою роботи є поглиблення знань з питань економіки торгівлі та ресторанного господарства, фінансової діяльності підприємств.
Проводяться засідання гуртка, де розглядаються питання економічного розвитку країни та області, основні нормативно-правові документи в галузі економіки та фінансів, розробляються роздаткові матеріали, презентації, проводяться науково-практичні конференції здобувачів освіти.
«Молодий комерсант». Керівник гуртка ‒ Олійник Т.М.
Метою роботи є поглиблення знань з питань сучасної теорії та практики комерційної діяльності на ринку товарів та послуг.
Проводяться засідання гуртка, де розглядаються питання форм і методів організації комерційної діяльності, механізму функціонування, методів управління і регулювання комерційними процесами та операціями, розробляються роздаткові матеріали, презентації.
«Молодий товарознавець». Керівник гуртка ‒ Слюсаренко В.М.
Метою роботи є розширення та поглиблення знань з дисципліни «Товарознавство», підвищення зацікавленості здобувачів освіти до майбутньої професії, розвиток творчо-пошукових навичок, сприяння покращенню підготовки здобувачів освіти до навчальних занять.
«Молодий менеджер». Керівник гуртка ‒ Слюсаренко Ю.В.
Метою роботи є ознайомлення здобувачів освіти з різними напрямками здійснення бізнесової діяльності, сучасними моделями прийняття управлінських рішень; закріплення знань з дисциплін "Основи менеджменту", "Організація та технологія торговельних процесів".
На засіданнях гуртка знаходимо творчі підходи до управлінської діяльності, вивчаючи досвід успішних бізнесменів України та світу.
«Обладнання підприємств торгівлі». Керівник гуртка ‒ Скрипай Л.Г.
Метою роботи є ознайомлення здобувачів освіти з сучасними видами торговельного обладнання та інвентарю, вивчення принципу роботи, організація практичної підготовки здобувачів освіти та формування професійних навичок для подальшої роботи.
Проводяться засідання гуртка, де розглядаються види сучасного торговельного обладнання, розробляються роздаткові матеріали, плакати.
«Юний метролог». Керівник гуртка ‒ Петрухно Т.К.
Метою роботи є закріплення знань з основ стандартизації та набуття вмінь дослідження якості продукції.
Проводяться засідання гуртка по дослідженню якості продовольчих товарів, оновленню роздаткового матеріалу з дисципліни «Основи стандартизації, метрології та управління якості».
«Молодий продавець». Керівник гуртка ‒ Захарченко А.В.
Метою роботи є узагальнення та поглиблення професійних знань, умінь та навичок здобувачів освіти, розвинення зацікавленості до професії "Продавець магазину", всебічний розвиток особистості, її здібностей та талантів.
На засіданнях гуртка здобувачі освіти вчаться декоративному пакуванню різних товарів, ознайомлюються з особливостями роботи продавця продовольчих та непродовольчих магазинів, закріплюють свої професійні знання та навички.
«Технолог-організатор». Керівник гуртка ‒ Коваленко І.О.
Мета роботи гуртка – поглиблення та розширення знань з технології приготування страв борошняних і кондитерських виробів, розгляд тенденцій розвитку ресторанного бізнесу, відпрацювання техніки сервірування та декорування тематичних столів. Для закріплення знань та набуття практичних навичок проводяться відкриті засідання гуртка у формі майстеркласів, де здобувачі освіти відпрацьовують нові технології приготування кондитерських та кулінарних виробів.
«Устаткування закладів ресторанного господарства». Керівник гуртка ‒ Рубан К.В.
Мета: ознайомлення та вивчення нового сучасного устаткування закладів ресторанного господарства. На засіданнях гуртка розглядаються питання техніки безпечної експлуатації обладнання, нові моделі та правила використання, також проводяться відкриті засідання гуртка з відпрацювання технологічних процесів приготування страв із використанням сучасних видів теплового та механічного обладнання.
«Юний технолог». Керівник гуртка ‒ Гладких М.О.
Метою роботи гуртка є узагальнення та поглиблення професійних знань, умінь та навичок здобувачів освіти, розвинення зацікавленості до здобуття професії «Кухар», розвиток особистості та творчих здібностей. На засіданнях гуртка здобувачі освіти вчаться вміло поєднувати інгредієнти, доводити страви до смаку, оздоблювати та готувати смачні та сучасні страви.
«Готельно-ресторанна справа». Керівник гуртка ‒ Паршина О.П.
Метою роботи є поглиблення знань здобувачів освіти з розвитку ресторанного бізнесу в сучасних умовах, особливостей організаційно-обслуговуючої та виробничої систем закладів, отримання знань при вирішенні різнопланових завдань з організації роботи закладів готельно-ресторанного господарства.
На засіданнях розглядаються актуальні теми: поліпшення якості сфери послуг в ЗРГ, якість харчових продуктів та супроводжуючі документи, також гуртківці слідкують за новаціями роботи Асоціації кухарів та готельєрів України.
«Спектр». Керівник гуртка ‒ Соловей В.А.
Мета роботи гуртка: систематизація і поглиблення знань та вмінь здобувачів освіти з дисципліни «Фізика і астрoномія»; формування та розвиток навичок творчo-пошукової роботи, а також експериментальних вмінь та дослідницьких навичок; підготовка гуртківців до участі в олімпіадах, конкурсах, науково-практичних конференціях; розвиток пізнавального інтересу.
На засіданнях розглядаються питання: атмосферний тиск, температура та їх вимірювання; двигуни внутрішнього згорання; холодильне обладнання; напівпровідникові прилади та їх застосування; застосування спектрального аналізу.
«Факторіал». Керівник гуртка ‒ Шеріпбаєв С.Р.
Мета: сприяти розвитку математичного мислення, логіки та творчих здібностей, формувати інтерес до математики як науки, поглиблювати знання здобувачів у різних розділах математики, розвивати навички розв'язування нестандартних задач.
На засіданнях гуртка здобувачі освіти: розв'язують нестандартні задачі, готуються до олімпіад, займаються проєктною діяльністю, написанням творчо-пошукових робіт та розробкою презентацій на математичні теми тощо.
Спортивна секція з волейболу. ‒ Керівник секції ‒ Кречетова О.В.
Спортивна секція з баскетболу. ‒ Керівник секції ‒ Власенко Н.В.
Мета секцій: удосконалення техніки гри в волейбол та баскетбол; вивчення тактично-технічних схем та комбінацій гри, впроваджуючи їх під час змагань; підвищення рівня фізичної підготовки молоді.
Заняття для здобувачів освіти проводяться в групах, де кожен зможе почати тренування без попередньої підготовки та отримати базові навички або розвинути вже наявний рівень підготовки. Кожен з учасників секції може брати участь у змаганнях груп, відділень та навіть відстоювати честь свого закладу освіти на міських, обласних та всеукраїнських змаганнях
«Юний хакер». Керівник гуртка ‒ Косолап Ю.С.
Мета гуртка: формування компетентностей особистості у процесі опанування інформаційними технологіями.
На засіданні гуртківці опрацьовують такі теми: «HTML. Використання мови розмітки гіпертексту» з розробкою веб-сторінок; «Робота з базами даних в середовищі MS Access»; «Текстовий процесор MS Word. Правила стильового оформлення»; «Табличний процесор MS Excel. Використання формул та функцій»; «Системи опрацювання презентацій MS PowerPoint та Canva».
«Аспекти безпеки життєдіяльності». Керівник гуртка ‒ Денисюк О.О.
Направлення гуртка ‒ практична допомога ЗСУ, зокрема виготовлення окопних свічок, буржуйок, прополісових мазей для загоєння ран, оберегів для підняття бойового духу та полегшення побуту військових, ознайомлення з технікою їх виготовлення.
"Молекула". Керівник гуртка — Кошлата Ю.П.
Мета: популяризувати природничі науки, формувати у здобувачів освіти навички проведення пошуково-дослідницької роботи, поглибити набуті знання, підвищити пізнавальну активність для вивчення основних тем хімії.
На засіданнях гуртка розглядаються питання:
- основні закони і величини в хімії;
- окисно-відновні реакції та їх застосування;
- хімічний склад та енергетична цінність продуктів харчування;
- аналітичні реакції в технохімічному контролі визначення якості харчової продукції;
- основи наукового виробництва;
- практичне застосування хімічних знань в побуті та кулінарії.
«Біг Бен». Керівник гуртка ‒ Турбаба А.М.
Мета: вдосконалення мовленнєвих вмінь та навичок під час вивчення англійської мови. Проводяться олімпіади з англійської мови, виставки творчо-пошукових робіт, відкриті засідання гуртка на актуальну тематику, зокрема «Сторінками творчості відомих англійських письменників і поетів» тощо.
«Українська словесність». Керівник гуртка ‒ Щербина І.В.
Мета: навчити правильно аналізувати літературні твори, орієнтуватися в літературних родах та жанрах, класифікувати твори за стилями та напрямами, ознайомитися з літературною творчістю письменників рідного краю. На засіданнях гуртка здобувачі освіти представляють творчо-пошукові роботи, організовують виставки стіннівок тощо.
«Мовознавець». Керівник гуртка ‒ Гришко Ю.Ю.
Мета: розвивати творчі здібності здобувачів фахової передвищої освіти; удосконалювати комунікативні навички спілкування українською мовою; збагачувати словниковий запас здобувачів освіти.
Гуртківці беруть участь у конкурсі есе "Я люблю українську мову", Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності-2024, Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика тощо.
«Кліо». Керівник гуртка ‒ Шульченко М.В.
Мета: формування історичних та культурологічних знань, ознайомлення гуртківців з методами збору краєзнавчого матеріалу, збереження пам'яток історії та культури, виховання поваги до української та світової культури. На засіданнях гуртка проводяться студентські конференції з історії України та культурології, виставки історичних плакатів, проведення відкритих засідань гуртка тощо.