A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Полтавський фаховий коледж підприємництва і ресторанного бізнесу
(Полтавський комерційний технікум)

Харчові технології

…

Спеціальність 181 «Харчові технології» передбачає підготовку фахівців в галузі впровадження інноваційних або вдосконалених технологій і випуску на їх основі харчових продуктів з новими споживчими та функціональними властивостями. На таких технологіях та нових продуктах ґрунтується можливість реалізації найбільш  пріоритетного на сьогодні завдання – створення в Україні індустрії продуктів здорового харчування для забезпечення ними усього населення, підвищення якості його життя та збереження генофонду нації, а також просування цих продуктів на міжнародні ринки.

Харчова промисловість України залишається єдиною галуззю, яка в умовах економічної кризи не лише не знизила обсягів виробництва, але і продовжує їх активно набирати.

Основними перевагами спеціальності є:

  • високий попит на спеціалістів даної сфери та престижність;
  • вміння правильно та смачно готувати;
  • елементи творчості не мають меж;
  • кар’єрне зростання;
  • відсутність вимог щодо бажаного віку, статі при працевлаштуванні;
  • можливість заснування власного бізнесу.

Посади, які можуть займати фахівці даної спеціальності:

  • шеф- кухар, су-шеф;
  • керуючий (менеджер) закладом харчування;
  • начальник виробництва (завідуючий виробництвом) в закладах харчування, супермаркетах;
  • виконавчий директор в закладах харчування;
  • керуючий рестораном, кафе, їдальнею і та ін.;
  • начальник цеху (бригадир) в закладі харчування, супермаркеті;
  • майстер виробничого навчання навчального закладу, навчально–виробничого комбінату тощо;
  • технолог закладу ресторанного господарства, підприємства, фірми, супермаркету.

Наші випускники – це працівники харчових підприємств різної потужності та різних форм власності, керівники виробничих підрозділів, професіонали у сфері маркетингу, ефективної господарської діяльності, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, це професіонали з контролю за якістю харчових продуктів.

Якщо Ви мрієте працювати у сфері, яка стрімко розвивається, оволодіти новітніми технологіями приготування нетрадиційних та вишуканих страв, опанувати знання та уміння необхідні для роботи у закладах ресторанного господарства,  то Ваш вибір –ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ.

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора