Харчові технології
Спеціальність 181 «Харчові технології» передбачає підготовку фахівців в галузі впровадження інноваційних або вдосконалених технологій і випуску на їх основі харчових продуктів з новими споживчими та функціональними властивостями. На таких технологіях та нових продуктах ґрунтується можливість реалізації найбільш пріоритетного на сьогодні завдання – створення в Україні індустрії продуктів здорового харчування для забезпечення ними усього населення, підвищення якості його життя та збереження генофонду нації, а також просування цих продуктів на міжнародні ринки.
Харчова промисловість України залишається єдиною галуззю, яка в умовах економічної кризи не лише не знизила обсягів виробництва, але і продовжує їх активно набирати.
Основними перевагами спеціальності є:
- високий попит на спеціалістів даної сфери та престижність;
- вміння правильно та смачно готувати;
- елементи творчості не мають меж;
- кар’єрне зростання;
- відсутність вимог щодо бажаного віку, статі при працевлаштуванні;
- можливість заснування власного бізнесу.
Посади, які можуть займати фахівці даної спеціальності:
- шеф- кухар, су-шеф;
- керуючий (менеджер) закладом харчування;
- начальник виробництва (завідуючий виробництвом) в закладах харчування, супермаркетах;
- виконавчий директор в закладах харчування;
- керуючий рестораном, кафе, їдальнею і та ін.;
- начальник цеху (бригадир) в закладі харчування, супермаркеті;
- майстер виробничого навчання навчального закладу, навчально–виробничого комбінату тощо;
- технолог закладу ресторанного господарства, підприємства, фірми, супермаркету.
Наші випускники – це працівники харчових підприємств різної потужності та різних форм власності, керівники виробничих підрозділів, професіонали у сфері маркетингу, ефективної господарської діяльності, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, це професіонали з контролю за якістю харчових продуктів.
Якщо Ви мрієте працювати у сфері, яка стрімко розвивається, оволодіти новітніми технологіями приготування нетрадиційних та вишуканих страв, опанувати знання та уміння необхідні для роботи у закладах ресторанного господарства, то Ваш вибір –ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ.