Онлайн – частування до Дня Українського Козацтва та Дня Захисника України «Козацькі смаколики»
Онлайн – частування до Дня Українського Козацтва та Дня Захисника України
«Козацькі смаколики»
Усі пам’ятають вислів: «Хліб та вода — козацька їда». Проте такий аскетизм у поборників свободи і незалежності, що свого часу опинилися за порогами Дніпра, був не завжди. Козацька трапеза часто включала більший набір страв — із борошна, круп, виловленої риби та упольованих звірів. Саламаха, тетеря — це архаїчні назви уже архаїчних страв часів козацтва. Душенина, печеня — те, що ми взяли з кулінарної спадщини предків, але назвали по–сучасному. У часи козацтва на Січі, зрозуміло, куховарили тільки чоловіки. Крім кашоварів, у тих «відомчих їдальнях» працювали пшономиї, різники, пекарі, хлібодари і навіть салотовки — умільці, що добре вміли товкти солоне свиняче сало для каші й галушок.
В рамках місячника циклових комісій технологічних дисциплін і підприємництва та ресторанного господарства проведено виховний захід до відзначення Дня козацтва та Дня Захисника України.
Студенти технологічного відділення мали змогу продемонструвати свою кулінарну майстерність у приготуванні страв української національної кухні для проведення онлайн – частування. Головним завданням було пошук стародавніх традиційних рецептур приготування страв української національної кухні. Але, разом із дотриманням традицій приготування потрібно було ще й втілити вимоги до оформлення та подачі національних страв з оригінальним привітанням до свята.
Частина страв готувались студентами із використанням традиційного способу приготування козацьких страв – смаження на відкритому вогні.
Тож, шановні добродії, запрошуємо Вас до нашого віртуального столу!
Долучаємось до традицій нашого народу!
Зі святом Дня козацтва та Захисника України!!!
Миру Всім нам та наснаги!