A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Полтавський фаховий коледж підприємництва і ресторанного бізнесу
(Полтавський комерційний технікум)

Онлайн – частування до Дня Українського Козацтва та Дня Захисника України «Козацькі смаколики»

Дата: 14.10.2022 09:00
Кількість переглядів: 44

Онлайн – частування до Дня Українського Козацтва та Дня Захисника України

«Козацькі смаколики»

Усі пам’ятають вислів: «Хліб та вода — козацька їда». Проте такий аскетизм у поборників свободи і незалежності, що свого часу опинилися за порогами Дніпра, був не завжди. Козацька трапеза часто включала більший набір страв — із борошна, круп, виловленої риби та упольованих звірів. Саламаха, тетеря — це архаїчні назви уже архаїчних страв часів козацтва. Душенина, печеня — те, що ми взяли з кулінарної спадщини предків, але назвали по–сучасному. У часи козацтва на Січі, зрозуміло, куховарили тільки чоловіки. Крім кашоварів, у тих «відомчих їдальнях» працювали пшономиї, різники, пекарі, хлібодари і навіть салотовки — умільці, що добре вміли товкти солоне свиняче сало для каші й галушок.

В рамках місячника циклових комісій технологічних дисциплін і підприємництва та ресторанного господарства проведено виховний захід до відзначення Дня козацтва та Дня Захисника України.

Студенти технологічного відділення мали змогу продемонструвати свою кулінарну майстерність у приготуванні страв української національної кухні для проведення онлайн – частування. Головним завданням було пошук стародавніх традиційних рецептур приготування страв української національної кухні. Але, разом із дотриманням традицій приготування потрібно  було ще й втілити  вимоги до оформлення та подачі національних страв з оригінальним привітанням до свята.

Частина страв готувались студентами із використанням традиційного способу приготування козацьких страв – смаження на відкритому вогні.

Тож, шановні добродії, запрошуємо Вас до нашого віртуального столу!

Долучаємось до традицій нашого народу!

Зі святом Дня козацтва та Захисника України!!!

Миру Всім нам та наснаги!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено